Eiksenteret: Egen realityserie om landbruksmekanikerne
Screenshot 2023 01 31 at 16 14 25 2
Oppdrag:

Per i dag har Norge har for få landbruksmekanikere, og rekruttering er viktig for å holde landbruket i gang. Med det som bakteppe ønsket Eiksenteret å gjennomføre en større kampanje med hovedmål om å inspirere unge til å velge mekanikeryrket og søke seg til lærlingplasser - over hele landet.

Materiellet skulle vise at dette er et morsomt og variert yrke man kan ha hele livet og at Eiksenteret er en attraktiv arbeidsplass som satser på de unge.

Løsning:

Resultatet ble en realityserie til YouTube som fikk navnet “Landbrukets helter”.

I seks måneder fulgte et TV-team fra Tun Byrå unge lærlinger og mekanikere gjennom daglige utfordringer for å sikre en effektiv våronn, bare veier etter snøfall, samt sikker levering av fôr, planter og tømmer. Hard jobbing, gode kollegaer og ikke minst intens mekking står i fokus og serien gjør at vi blir godt kjent med Eiksentrene på Bjørkelangen, Gjøvik og i Ørsta.

Hver tirsdag i åtte uker ble en ny episode sluppet på YouTube, og kampanjer med bumpers satt i gang. I parallelle løp på Facebook og i Snapchat gikk 10 sekunders teasere, med et mål om å trekke trafikk inn til episodene på YouTube.

Se episode 1 her